Updates | In the media

În presă: Modificări legislative: Despăgubiri pentru imobile preluate abuziv: Valoarea actualizată la data emiterii deciziei

ABC_4498

La data de 21.03.2020 a intrat în vigoare Legea nr. 22/2020, care modifică prevederile din Legea nr. 165/2013 privind modul de stabilire a valorii măsurilor compensatorii pentru imobilele preluate abuziv în perioada regimului comunist.

Principala modificare prevede că evaluarea imobilului care face obiectul deciziei de compensare nu se va mai raporta la grila notarială valabilă la data de 20.05.2013, ci se va face prin utilizarea grilei notariale valabile la data emiterii deciziei de către Comisia Națională de Compensare a Imobilelor și se va exprima, în continuare, în puncte.

Noile prevederi legale sunt aplicabile tuturor cererilor și cauzelor având ca obiect acordarea măsurilor reparatorii, care nu au fost soluționate până la data intrării în vigoare a modificărilor în cauză, după cum precizează Sînziana Bărbieru într-un articol publicat în Arena Construcțiilor, pe care îl puteți citi aici.